Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En gång i London under vintertid.


Kensington


En skugga med ett skrynkligt ansikte,
en pinne som svänger och förtrollar.
Ur skymningen blinkar dimmigt ljus,
och ett gäng gasljus lyser
bakom bollar av dimglas.
Julgranar hoppar omkring i rad,
på gräset bredvid Peter Pan.
Sagans bok viker sina blekta blad,
öppnar sig för moln och måne,
under himmel, stjärna och stråle.
Och alla ting som står i sin tystnad
berättar den kvällen sin gamla historia.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-01 08:56



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Bilder från en vintersaga.
2021-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen