Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storebror

Alla jag stöter på
Ser jag i genomskärning
Alla inre organ är synliga
Blödande röda och tydliga

Undrar om folk ser
På mig på samma sätt
Jag är en tomt stol
För någon annan att sätta sig i

Ett tomt hus
För någon annan
Att gå på lägenhetsvisning

Jag bär mina färger utanpå
Naivt blå eller skyndsamt rosa
Jag är aldrig säker
Jag kan aldrig undgå

Det finns ingen storebror
Som vakar över en
Han har inte dött
Han har bara aldrig funnits

På något sätt är det betryggande
Att veta att man inte har något
Vakande öga
Som ser en när man går ensam




Fri vers (Fri form) av kakia
Läst 95 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-02 08:45



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Jag tycker om hur texten avslutar i för mig två möjliga tolkningar.
2021-02-02
  > Nästa text
< Föregående

kakia