Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gravitationsfält

I varje ny människas hud
söker du efter sår
små ingångar till hennes minnen

eller en plats nästan som här
men med andra träd, ett annat djup
drypande av dagg och mörker

jag skulle kunna hitta på en årstid
ett mellanrum mellan de redan födda
och de ännu inte döda
den knappt förnimbara kontaktytan
där vi gjort avtryck på varandras hud

kanske trodde du att jag behövde räddas

– jag står högrest på ravinens botten
hand i hand med nattens väsen

du talar inte insektsdjurens språk
och det är som det ska




Fri vers av Grävling
Läst 212 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-02-05 15:54



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
En sån bra inledning, jag tror att det är så, vi letar en ingång, och den ingången är i varandras svaghet.
2021-02-11

  87383 Karlsson
Denna!
2021-02-05

  Ulf Carlsson VIP
Av någon anledning tänker jag här på Dantes "Inferno" i "Den gudomliga komedin", där diktjaget, Vergilius, handleder själens vandring i dödsrikets olika avdelningar, "högrest i ravinens botten".
Men det kanske är långsökt?
2021-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling