Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ateljé

Att forma marken till begär och konst
intrikata skulpturer, en urholkad sten
ur vilken källvatten runnit,
en skål av porös lera, skör som leenden
och fylld till brädden med en fråga
om – varför steget upp på hällen, mossan
om – varför inte den andra
gången, tigandet genom stenskravlet
flodbädden av absintgrön slaggsten
en nackad äsping på en kvist
och lagringar av lavgrå bark
under spensliga naglar
och längs vår nävertunna rygghud
– där dagen slår ut sina täckvingar
som för att lyfta / oss / över
högspänningsledningar
sprakande av snö




Fri vers av Grävling
Läst 266 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-02-06 11:04



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Konstfärdigt format bildspråk om naturens konstlösa skönhet.
Det vackra finns om man ser det och kan benämna det, som här i poesins ateljé
2021-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling