Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränsvarelser

Den dag då ekorna av sand
smulas ner i timglaskupan
och årorna står orörda vid laduväggen
finns bara minnen kvar av öar, sjunkna
i vintergatans strida fåra
och rymden är inte större
än de teckningar vi valde att spara
över bergen som diar stjärnorna
och kvällen som sänkte sig sakta
i en hares spår i mjölkvit snö
– när uppstod själva bristen
när blev våra ansikten tydliga
för andra än oss själva –
vi låter barnen passera
med sina sökande händer
kanske finns någonting kvar
vid utkanten av det synliga




Fri vers av Grävling
Läst 189 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-02-07 11:52



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Mästerligt, igen.
2021-02-11

  Magdalena Eriksson VIP
om texten:känner hopp i att någon annan också faller mellan betydelserna. ger mening och liv till det som möter. utforskande som sker i livsnödvändighetens tecken eller var det bara en hare som sjöng iväg över snön för att den kunde.fin text du skrivit. bara så.
2021-02-07

  Ulf Carlsson VIP
Detta "någonting" är ju det vi alla söker, inte minst vi som skriver poesi. Denna dikt "vid utkanten" ligger nära det osynliga.
2021-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling