Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Förtvivlan och hopp.


Baskiska havet


Jag är fångad
och med striden
någonstans i evigheten
strandad på Kap Verde
där alla mina begär
till ett förlorat hemland
förgås dag efter dag.
Där har jag fullt sjå med
att hålla med horisonter
och tärande längtan,
i ljusets gula glöd om dagen,
i nattens mörker med lykta
genom den smala grinden.

Jag beundrar varje ord
som kommer till mig,
låter de sätta sig ned
på små byggnadsställningar
som växer till båge och mast
och lyfter sina segel
samt begynner till sist
den ultimata resan
med det lilla fartyget
på ett öppet hav
till ett grönare gräs.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-07 15:25



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Det grönare gräset är vårt hopp efter livets seglats.
2021-02-07

  alicja lappalainen VIP

Cesaria Evora - Live d'Amor (Grand Rex, Paris, 2004)
2021-02-07

  Jeflea Norma, Diana. VIP
väldigt intressant jag drömde igår kväll med dig, som berättade för många vänner en sådan historia, efter att jag gick igenom alla backarna plötsligt uppträdde vetefält som var specifika för det vinnande området, vi fick se flagad landskap, som innehöll i en remsa färgen: grön, röd och beige.
2021-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen