Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna skrev jag under kaffepaus. Funderingar små. Tills jag blir grå.


Enkelheten Det Lilla

Dricker mitt kaffe stilla
Tittar ut i det tomma intet
Funderingar läggs på is
Ska det behöva vara på detta vis
Skorna har jag knutit
Morgonen har blivit som en plåga
Funderingar i väntetid
Snart slocknar lågan
Korthuggen plockar jag blommor under sommartid
I min fantasi
Funderingar är inget annat än ett kallt påhitt
Slår mig ner
Suckar djupt och funderar över min poesi
Rytmiskt klappar jag händerna till ditt skådespel
Som jag är en del i
Spelar min roll relativt bra
Substantiv boll och ett kliv
Spelar min melodi
Kelar med katten här bredvid
Lever ett ensligt liv
Sug på den gör jag hela ti'n
Funderar på att ta mitt liv
Ända tills jag funderar på annat jag kan åstadkomma i mitt obegripliga liv
En tanke blir en fundering
Ska jag tänka över eller fundera på
Så länge jag orkar
Ska jag på mina två ben stå
Tårarna torkar
Tiden läker alla sår
Har jag hört det sägas
Men jag ska dit tiden inte når
Dit mörker får mig att framstå som ljusbringare i alla dess vrår
Tillsammans ska vi gå
Jag hör ett avlägset vrål
I mina funderingar över något jag inte förstår
Så grip tag i mitt hjärta och krama ur blodet så gott det går
Det är lätt att be om förlåt
Att förlåta är svårt
Men jag är bara en nötknäckare utan nötter
Så ge mig något hårt
Som jag kan knäcka
Nu får det räcka
Jag är väl tillbaks om en vecka
I enkelheten
Tomma funderingar fylls av förljugenhet
Faktabaserat på sagor
Sagor baserat på fakta
Hur absurt kan jag få det att låta då
Förkastar det jag lärt mig under mina korta år
Ge mig något att fundera på något att suga på
Så illa
Enkelheten det lilla




Fri vers (Fri form) av Samuel Kantrell
Läst 86 gånger
Publicerad 2021-02-08 11:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Samuel Kantrell
Samuel Kantrell