Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havtorn

Jag ser det spottas
Med känslorna jag brottas
Något säger mig att skotten avlossas
Men det är såklart enbart på låtsas
Humor är bra att ha men allvaret likaså
Och så undrar du över vem jag brås på
Likt min fader likt min mor
Ilskan finns där månntro
I Sverige bygger vi inga murar
Nej men här har vi byggt en bro
Broar ska brännas och kroppar ska skändas
Nu är det dags för mig att bli överlämnad
Inte konstigt att ilskan gror
Jag vet jag tror
Detta är en helig ko
Öronen visslar men det gör också min käre bror
Snart är det dags för mig att hålla hög ton
Kan det vara en klon
Eller vet jag ens färgen på havtorn
Är den inte gul så har jag gjort mig ganska ful
För okunskap min kära är kunskap fast med en cirkel framför
Det är nu du ska göra honnör
För hon hör
Och något inom mig dör
Detta något gör mig körd
Ville bara att du skulle bli berörd
Kalla mig trög
Konstnärlig frihet till varje pris
Som om vi tävlar stucken gris
I rymden finns ingen fis
Oärligt drar jag mig för att skriva sprucken servis
Det kanske är på mitt vis
Vatten blir till is
Nu så blir jag fri
Det sistnämnda är ändå bara skriveri
Jag beskriver i och med biskvier i
Trams och svårt att tolka mitt slöseri
Skriver jag bajs fan det låter najs
Sådan poet blir rik och fet
Men det skiter väl du i att jag sket
Tillbaka till ämnet
Kan det finnas någon sämre
Skärp till dig och dra åt livremmen
Du är något jag inte ens nämner
Snart dags för oss att sjunga i stämmor
Nu kommer slutklämmen
Det var ett skämt eller med frågetecken




Fri vers (Fri form) av Samuel Kantrell
Läst 157 gånger
Publicerad 2020-12-29 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Samuel Kantrell
Samuel Kantrell