Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önskebrunn

Som litet barn gör
Borde vi alla göra
Men litet barn dör
Och en sorgestund för oss alla
En tyst minut i en sal
Knäpptyst är det där
Vad får oss att sorgset gråta
Gladeligen med saft och tårta
Serpentiner och en budapest med clementiner
Ser vi inga sura miner
Denna mörka regniga dag
Där vi alla går klädd i svart
En fet gubbe håller tal
Gråter så det skvätter
Inget vett ur gubbens mun
Barnet föll ner i en önskebrunn
Hade barnet önskat sig en sorgestund månntro?
Frågar sig gubben
Som själv har lite barnasinne kvar
Nej men vet du vad
Smaka nu på nubben och ta dig ett varmt bad
Ölflaksorna klirrar och folkmassan tjoar och tjimmar
Men sorgen hänger sig kvar
En sorgsen man i denna sal?
Och inga samvetskval
Ledsen eller glad
En ond spiral
Gubben bara mal och mal
Snopen blir jag
Kvar står tomma ölglas
Allt folk lämnar nu denna sal
Där de skulle minnas hur det var
Att de en gång själva varit barn




Fri vers (Fri form) av Samuel Kantrell
Läst 16 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-27 06:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Samuel Kantrell
Samuel Kantrell