Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bli En Vän För Livet

Försöker skriva
En text för er
Vad det än må bliva
Håller käft och ler
Det är bäst att låta er leva
Eller förlåta om så ska vara
Men en text om Thomas Di Leva
Låter jag vara osagt
Tar det piano men spelar
Er om livet jag bragt
Smaragd
Medalj på tandens emalj
Ofullständig text jag lagt
Vad jag tänkt låter jag vara osagt
Det jag säger är exakt
Men i stunden av skrivande text är ofullständig ordagrant en akt
Mellanslag av alla dess slag slår jag hål på ballongen
Vaknar till som ur en dröm jag levt
Lever vidare ovetandes om drömmen jag levde
Men jag lever än och drömmen bortkommen
I realiteten hittar jag endast sten
Sten av alla dess slag
Ett stenansikte utan dess like
Hittar jag till min förvåning
I ett höghus tittar jag ut i öppen sky
Och du hittar mig på åttonde våning
Trillar jag ned så står det härliga till
Skriver till de som förstår och ärliga vill
Men jag trillar aldrig
Står där på åttonde våning och tittar på raketer
Fyrverkerier i härliga färger
Färggrann kommer du till mig
Och jag slipper
Skriva till er för jag tar andetag
Tar ett djupt bloss av cigarillen
Kommer du till mig denna färgsprakande dag
Färgar du mitt sinnelag
Denna afton
Gör du mig till lags
Spelar vi i samma lag
Åtskillda av könet du och jag
Kvinnan till mannen och jag har övertag
Så vet du var jag står denna dag
Åttonde våningen rökandes
Sökandes efter likheter
Söker gör sökaren men det som gjorde oss till en
Gör oss åtskillda till två fritt tänkande förökanden
Inom mig letar jag sökande efter kärlek inte gökaren
Hökarängen så avlägset att jag förgäves skriver denna ort
Tankar skingras lika fort
Som röken
Lever ej där men likt en hök som söker en
Söker jag dig som kan tänkas
Inte tas för givet
Bli en vän för livet




Fri vers (Fri form) av Samuel Kantrell
Läst 56 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-07 17:31



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilken härlig rytm. Tänker på rap när jag läser. Snygga rim. Jag ser diktarjaget rökandes på åttonde våningen.
2022-09-14

  Marita Ohlquist VIP
En text som stimulerar tanke och känsla.
En extra applåd för den sista raden.
2022-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Samuel Kantrell
Samuel Kantrell