Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gyllne Blad

Titta hur jag samlar mig
Vill aldrig beblanda mig
Hur som helst jag andas ej
Finns det någon att klandra
Nej
Bränner mig om kinden som jag rodnar
Tills huden min blånar
Jag skiftar i alla färger
Repet kring halsen och jag vet att du känner mig
Vänder och vrider på slanten tills jag töjer den
Upphöjer den
Ja jag höjer den
Tills blodet i skallen spränger mig i bitar
Faller jag ned så ska du få smaka på nitar
Hänger och dinglar ringlar cirklar med sirap över socker och vatten
Sött och sockrigt vill jag ha det när jag slår ned på plitar
Finns ingen som jag mig litar på
Ingen som vill slita så
Börjar bli nödig dags att skita då
Rättvisan ska skipas så
Oslipad diamant ska slipas så
Tills tårarna rinner ned för kinden jag lipar då
Ett avsked från avgrunden är jag fast besluten
Fastbunden
Tills jag inte blickar mer för stunden
Då jag möter sista blunden
Döden är bara en puss på munnen
Sedan är den försvunnen
Aldrig något att längta till
Något att trängta till
Aldrig mer vid detta liv men alltid funnen
Bliva du bliver jag för alltid vid livet jag
Jag skriver med ett penseldrag
Ena dagen andra förlorad
För alltid krönt, en krona på och korad
Skiljer jag mig från kroppen snart
Och får en ny dag
En ny start
Kungen vänder gyllne blad




Fri vers (Fri form) av Samuel Kantrell
Läst 90 gånger
Publicerad 2021-05-25 00:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Samuel Kantrell
Samuel Kantrell