Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slånlav

Betrakta den här kvällshimlen
nedsänkt i en spegling
i skogssjöns kattguldsyta

och strandens skärande barfotasteg
över myrlejonens katedraler

i ljud som av varsamt framgrävda stenar
släta som åldrad hud

hänger solljuset i klasar
mellan granarnas fjädertäta grenar
i den dallrande frånvaron av vind

och om någon som är död idag
skulle ha berättat om detta
vad skulle det ha gjort för skillnad

en droppe parfym i ett sår
ett ärr som sluter sig om skogens minnen




Fri vers av Grävling
Läst 556 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2021-02-09 16:32



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Så befinner man sig där, mitt i allt som går att se och känna. Vill också framhålla de tre första raderna för de blir som en brygga rakt in och det känns välgörande att få vara där. Bli sittande för att betrakta.
2021-02-14

  SatansSon VIP
håller med judas. bra text. avundsjuk.
2021-02-11

  Judas Ekholm VIP
Du är fanimej något långt utöver det vanliga. Så. Jävla. Magisk...

"nedsänkt i en spegling
i skogssjöns kattguldsyta"

det är ju bar en [1!] av alla fantastiska strofer i den här trollbindande dikten. Kudos så det smattrar om det! :)

2021-02-10

    ej medlem längre
Du öppnar nya världar för mig, både på stranden och i täta skogen.
2021-02-09

    Lena Staaf VIP
Strandens skärande barfotasteg över myrlejonens katedraler - det var suveränt formulerat!
2021-02-09

  cilax VIP
fin
2021-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling