Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett experiment.


Fiskarna

Natten är en glasblank sjö
där några stjärnor speglas
över tegeltakens grånande lavar
där verandans ensliga lykta
ljustrar själva vintergatan
och på trappan går katten och väntar
med urtid i ögonens bärnsten
på jaktens blixtrande mål:
galaxer som kolliderar,
att slicka stjärnbilders nebulösa kött
från de gnistrande benen




Fri vers av Grävling
Läst 200 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-11 12:03



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Kul tanke målad med konsekvent bildspråk!
Kanske en "Grävling" föddes i Fiskarnas stjärnbild?
2021-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling