Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou, taget en sommarkväll i Hoddevik på norska Vestlandet vid Atlanten.


Alltet och kärleken till havet

 

Vår natur börjar nu på nytt att släcka ner dagen

men jag försöker som alltid att bromsa upp tiden

vill samla denna underbara stunds bilder

och jag ska för alltid försöka att bevara friden

 

solens strålar kysser ännu mina bara axlar

saltvatten och sand blandas där i mitt blonda hår

ingenting ordnas allt bara svävar i stunden

det som jag vill är att hindra att tiden går

 

bränningarna presenterar ett ständigt pulserande brus

där snäckorna rullar runt av vågornas dyningar

hela stunden är bara så oändligt vacker

där i ytterligare en av livets alla gryningar

 

ja jag försöker hålla fast vid ögonblicken

så de för alltid skall finnas kvar där inom mig

även om jag själv faller när själva tiden lider

glider mellan mina fingrar som minnet av dig

 

tiden och tidvatten förändrar konstant tid och rum

alltet växlar ständigt här vid havets egen scen

skymningen faller sakta som en ridå för dagen

havet förvandlas av den sjunkande solens sken

 

mitt hjärta är just då så fyllt av kärleken till livet

med en sorts förundran i en vördnadsfull bön

livet är mitt allra största men också värsta äventyr

men denna stund här vid havet är ändå så oändligt skön

 

Copyright © AndLou

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-02-15 09:15



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Där vill man vara, så vackert.
Havet talar till oss, genom vågor och brus.
2021-02-17

  Solstrale VIP
Alltid lika harmoniskt med flöde och dina ord och röst som når fram med att finna tro på nuet och i det vaska fram hopp!
2021-02-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd naturlyrik i vackra bilder från din poetiska penna och vackra foto.
2021-02-15

  bibbi ahrnstedt
Så vackert, oh, jag vill dröja kvar där vid havet som skapar en sådan ro
2021-02-15

  Sparvögat VIP
Så fina, vackra minnen tecknade i kärlek till havet och livets skönhet...
2021-02-15

  Öknens Ros VIP
Havet en källa till fascination och eftertanke.
2021-02-15
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP