Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Teckning: Solstrale


DEN SÖMNIGA SVENSKA FOLKSJÄLENS DILEMMA II

 

jag kan inte säga

att jag vet någonting

bara se, bara vara

 

gatan är nu svart

asfalten är nu våt

gatlyktorna speglar sig fåfängt

i vithetens blänk

 

någon sparkar på något

natten ylar

krogen har stängt

 

himlen hänger gråare än grått

visan de skaldar blir till en ramsa

den ekar mellan husfasaderna

 

stängda ögonlock öppnas

ögonen lyser stirrar

någonting kastas ut

det klirrar i marken

 

we are all the vinners...

skrålar infernaliskt ut ur

ända tills luften tar slut

 

lamporna släcks

farmor somnar om...

kärlek sådan där gammal

rostar aldrig

farmor drömmer...

 

i hinken ligger gammal rostig spik

gubben som älskar spik visar sig

han tar linfröoljan stålborsten

polerar den rostiga spiken skinande ny

 

på brädtorpets panel slår han in dem

farmor vaknar av dånet...

hon är lyckligt ovetande om

 

att en ung man sköts ihjäl i hennes villakvarter inatt

den svenska folksjälen vänder sig bort och somnar om

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-15 10:11



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Faktiskt himla bra!
Träffande,värt ett
Bokmärke!
;)
2021-02-16

  Eva Langrath VIP
Fin text om människoöden som inget vet om varandra.
2021-02-15

  Kajan VIP
Spännvidden hisnande här, en avgrund anas. Väldigt bra är det.
2021-02-15

  ULJO
Ett stycke nutidshistoria. Bra att belysa. Vill tipsa om serien Den tunna blå linjen.
2021-02-15

    Lena Staaf VIP
Fin text med skärvor ur några liv. Vad vet vi om varandra? Inte mycket.
2021-02-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som belyser livets olika sätt att vara!
2021-02-15

  Maria Sundelin VIP
Väldigt träffande om livets gång och vår vardag
2021-02-15

  Öknens Ros VIP
När mörkret faller kommer skygga figurer fram ur mörkret, människoliv spills till ingen nytta alls.
2021-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP