Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LAGOMSÅNG

Tränar idogt Lagom. Hamnar alltid utanför, utrotningshotad av omgivningens jakt med konventionsammunition.
Så får jag leva i mitt Ingenmansland.

Tränar artificiell Lagomhet. I vår plastvärld märks inte detta i den övriga kommersen. Då kliver jag ut ur mitt land. Tar för mig från de Lagomas orgiastiska värld där smörgåsbordet är dinglande. Äter tills obesitaskväljning. Upptäcker att Lagomlandet inte alls är så Lagom, bara kamouflerat bakom konventionernas regelvidrighet. Fullt osynlig i kommersens strålkastarljus. Här dricker man skål gutår av en dryck som inte släcker törsten.

Men jag som älskar Sykarsbrunnen törstar och vänder åter.

För det är svårt att vara
Lagom ljum
Lagom stum
Lagom dum och ha
Lagom hum om
Lagom mycket annars mista
Lagom-ryktet
Lagom klipsk
Lagom frisk
Lagom friskis
Lagom svettis, jogga
Lagom
Lagom antal kilometrar
annars latmaskar du retar
ska du veta du som stretar
Håll så stilen
över milen
tar du bilen
håller filen
Ej berör en
avgasrören
Med naturen
har vi turen
Sannoliken
ser ej liken
De gröna stör
kommersen dör
Sverige stannar
EU bannar
"Tänk på allmän konjunktur”
”Vi vill ut ur vår bur,
vi vill EG"
viskade PG
"EFTA är ej Lagom mera"
sade han och kunde krevera
För det som Lagomsvea ville servera
var för PG att kremera
det som var förmera:
KÖPLASTEN
"Vadå rasten?"
Titta på japanen
är en van en
Måste konkurrera
ut Toyota med flera
Vadå Lagom?
Vadå tagom
vara på vår broder
A T P har ju min moder
Fader vår är ju i himlen
Blev ej någon rik en
på fabriken
men det gör väl inget
Vad betyder tingen?
Så låt bandet rulla
då hinner vi ju ej att ... kopulera
Hosianna ger ju fröjden
när vi kommer upp i höjden

Lagom rusig
Lagom kuslig
Lagom tjusig
I en upp-och- nervänd värld
skattas inte skönhetsflärd

Skattar utan gnäll
skattar och är snäll
Skattar mest
sin sans har mist

Skatteskrapa
den som gapar
efter mycket
vinner alltid hela stycket
Vart han sig i världen vänder
vill han gnugga sina händer
Ser ej Sveas depravering
ser ju blott sin nolltaxering

Älska Lagom?
Kärleksröst
i mitt bröst
klappar bäst
som klappar störst
Aldrig Lagom kärlekstörst

Lyckan kommer
lyckan går aldrig
Lagom Erosvår aldrig
Lagom snårig

lämnar alltid sårig.





Fri vers (Prosapoesi) av Christina Larsson
Läst 109 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-16 11:31



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Lagom...inte precis det jag känner ; )
2021-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Christina Larsson
Christina Larsson