Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TEODICÉ

Att gud är större än jag
därför att jag är mindre än han
är en ren och skär tautologi

Tala om eufemism
att han dessutom är allsmäktig

Se dig runt i världen
och du upptäcker snart det eufemiska
i guldkalvskannibalismens kontokortsvärld
där plastkortsnissarnas trimmade blodigelfärd
gjort ansvaret tvistbandstöjbart
i pennalismens Rambovärld

Men när jag mejats ner av dessa vapen
och livslust kvävts
och förruttnelsekräkts
och Anden vräkts
från ven och lunga
vill jag bli ett
med sten och slunga

Och när jag mejats ner av farten
vill jag bli begravd med stövlarna på.




Fri vers av Christina Larsson
Läst 93 gånger
Publicerad 2021-02-21 16:21



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Teodicé är inget problem.
För Gud.
2021-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Christina Larsson
Christina Larsson