Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text går att tolka på många sätt. Upp till er läsare.


Konturer

Det startar en film kl 00.00 på biografen, i början på den där gatan som ter sig så oändlig från början.

Vivaldi - Ur de fyra årstiderna spelas i foaljen, till synes små, men allt så envisa kryper de till en bänkrad.

Ikväll råder fria platser.
Söndag, och matinens vinröda skynke i sammet går upp.

Ikväll störs ingen av prat.

Den erfarne maskinisten betraktar slutligen den inledande slutscenen.

Det mörka och skrämmande huset tornar i vanlig ordning upp sig på kullen.

Där ovanför för huset finns den ljusa kvällshimmlen som en hoppfull kontur när sluttexterna med allas namn rullar förbi.




Fri vers av Johan1968
Läst 157 gånger
Publicerad 2021-02-16 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan1968
Johan1968