Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Abraham var beredd på att offra sin son. visste Sara om det och gav sitt samtycke eller visste hon inget? Det är Isak, offret, och hans funderingar som ges uttrymme här.


Och var är offerlammet?

På min rygg bar jag
stenarna till ditt altare.

och var är lammet?

Fråga,
min far,
din G-d!

Under tystnad vässade du kniven
och jag i dess glans såg min spegelbild.

och var är
denna min bror
som jag älskat?

Och då jag kom fram
till altaret,
hörde jag gråt.

\"Var är lammet?\"
ekade mitt liv inom mig
med gäll röst.

Och var är lammet, far min?
Var är din G-d?

Ur livets moders inre
ropar dina barns blod!
och ovan ditt huvud
hann jag än se en ängel -

Du lyfte handen -

Han lyfte inte sin hand.



© Ilana Edner




Fri vers av Ilana
Läst 290 gånger
Publicerad 2004-10-25 12:04



Bookmark and Share


  Rachel Roth
så stark och suggestiv denna! mycket bra!
2004-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Ilana
Ilana