Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid Lejonporten

Om jag dör innan jag sett dig,
skall jag stå vid porten
och trots den isande kyla
skall jag vänta på dig.

Om jag dör innan jag rört vid ditt ansikte,
skall mina händer förstenas
väntande på dina mjuka händer.

Om jag dör innan jag rört vid dig,
Skall min kropp frysa
i väntan på din varma kropp.

Om jag dör innan jag kysst dig,
Skall mina läppar förseglas
tills du kommer till mig.

Om jag dör innan jag sett dina ögon,
skall mina ögon inte kunna skilja
mellan mörker och ljus.

Om jag dör innan jag sett dig...

Om jag dör innan känt din kropp...

Om jag dör...
kommer jag att veta att
dina mjuka händer har hållit
i mitt hjärta utan att
ge vika.

Om jag dör...
kommer jag att veta att du inte
ska snubbla.

Om jag dör...
skall jag vänta på dig
vid
Lejonporten.


© Ilana Edner




Fri vers av Ilana
Läst 370 gånger
Publicerad 2004-10-25 12:09



Bookmark and Share


  camilla2
kanske lite sorgsen, men väldigt vacker
2004-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Ilana
Ilana