Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vinterbilder från Amsterdam.


Amsterdam V


I

Smutsiga vallgravar
blir stela ögonblicksbilder
i vinterluften
(en snöstorm närmar sig)
och en man skjuter,
oavsiktligt eller ej,
en cykel över kanalkanten
(bort från nära och kära?).
Tänker på en sommar
av extravagans,
ihågkomlighet
och på botten
av dammen
ett oupptäckt lik.

II

Två vinterbarn
flyr undan en kamera
genom att skrikandes kuta
mot en skällande hund.
Sparkar sedan en röd boll
som far iväg studsandes
framför en blåvit spårvagn
på väg mot Nieuw Sloten.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-05 15:00



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
dramatiska bilder som på en filmsekvens från en okänd narration
2021-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen