Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förvirrad fundering eller kanske mer genomtänkt än vad jag själv inser just nu ... Tiden får utvisa vilket ... (2012) - Idag 2021 finns du tack och lov i mitt liv - du som är den dig som känns så himla rätt för mig ...


Det är lite med engagemanget i en relation ...

... som det allt som oftast är
när det handlar om
en lovande innovation ...

Det är en som brinner
för någonting 
och som förmår
att fler engagera
Något som den
man tror kan vara den rätta
ofta innerligt attraherar ...

Men ...
liksom de som behöver 
resan finansiera
oftast väljer
att avvakta resultatet
vid tågets ankomst
till sin slutdestination ...

Så gör även allt för ofta
den man önskar
attrahera 
för en livslång relation

Något som gör den
man trodde vara den rätta
ledsen, besviken
och oerhört irriterad
där den står och inväntar
tågets ankomst till
bekräftelsens slutdestination

utan någon som helst
självinsikt
om den interaktion
som skapade grunden
för uppkomsten av
denna så lockande attraktion

Blir stundom inte 
riktigt klok
på dessa potentiella
så lovande individer
vilka visar sig vara
intet annat
än släpvagnar
vilka söker sitt lok

Men vilka ej
är beredda att
följa med på resan
och bidra
med den inspiration
de med sitt
deltagande
engagemang
och
närvaro 
vilken är förutsättningen
för hela anrättningen
och för att 
tåget ska kunna nå
ända fram till sin
slutliga destination

oavsett om det handlar om
att realisera en innovation
eller
när det gäller att 
förverkliga grunden
för en lycklig 
livslång relation

 

 

 

 

 

___________________________

Tidigare publicerad här i augusti 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-03-06 04:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP