Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En fallstudie.


Det tomma huset


Tomma rum:
Mogna håligheter, vindtäta med löv.
Svarta ingångar
blockerade med lerdamm och gräs.
En innergård med påstådda
förväntningar,
blockerade av rykten om rädsla.
Väggar med hål
för att säkra fästningen.
De långa trådarna av avsiktliga växter
förskjuter vattnet i gamla brunnar,
tvingar ljusstyrkan in i mörka diken,
sveper över mossig sten och vindskydd
genom de nu mogna håligheterna
på utnötta dörrar.
Det tomma huset kvävs.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-10 10:23



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Illusioner
att se
igenom

Tomrum
rymmer
allt

SOL!


Tack!
2021-03-14

  alicja lappalainen VIP
metaforen av inre tomhet
2021-03-10

  Larz Gustafsson VIP
"Empty Rooms" (Gary Moore)

"Avsiktliga växter". Intressant uttryck.
Gerillaodling...?
En sådan finns i Rågsved.
2021-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen