Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rödkobben. ..



Vattnet har varit där
Före oss och med sitt
Oändliga tålamod

Slipat ned och gett
Urberget sin polerade
Berörande mjuka yta

Och långt bort i yttre
Universum utan män
-skligt namn formas

Oförståeliga massor
Av gas pressas in av
En sol 200.000 kraftigare
Än vår egen

Och blir till planeter
Med vatten som slår
mot sten. ..en gång

I en annan främmande
Verklighet

Bara förutsättningarna
Är de rätta

Det enda undantaget
Som bekräftar regeln

Om och om igen

Medans människan
Sitter i sin vrå och

Skriker av vånda att
Hennes Gud har över
--gett henne

Eller inte alls finns till.















©sefarge©


Tillägnad: Giordani Bruni

"Som satt fängslad 8 år och
Sedan avrättades(eldades upp)
För att han vägrade ta
Tillbaks sin uppfattning om att
Universum var oändlig. .."




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-03-10 10:56



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ur detta perspektiv förstår man hur oviktiga vi är men vi tror oss något annat. Trots allt är vi bara en planet med tvivelaktiga livsformer, helt betydelselösa för det stora Alltet.
2021-03-12

    Lena Staaf VIP
Stark dikt! Människans litenhet och obetydlighet i förhållande till naturens och universums väldighet.
2021-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP