Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


finbesök


Främmat


När vi skulle få främmat
slogs det på stora trumman

överallt var det aktivitet

Pappa krattade grusplanen
mamma gjorde landgångar

syster och jag
kammade mattfransarna

med stora mattfranskammen

Sedan klädde vi oss fina
och fick stå vid finingången
och hälsa gästerna välkomna

Främmat
var högtidligt och festligt
riktigt roligt ibland

särskilt om det fanns barn med
i sällskapet

då dukades det
i ett särskilt rum för oss
och vi fick dricka läsk ur finglasen

Inifrån finarummet
hördes de vuxnas sorl
och höga skratt

kikade vi in kunde det hända
att vi fick välja en pralin
ur Alladinasken

Det var ändå alltid lika skönt
när gästerna tackade för sig
och gick hem

då åkte de trånga skorna av
och nylonstrumporna

vi kunde ta en macka i köket
och pusta ut

"Det var det" sa pappa
och mamma blev som vanligt igen




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-16 00:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP