Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattparantes

 

märkigt det där hur lite jag vet om natten. plötsligt är den bara där. en karlavagn som syns genom springan i fönstret. en kallhet från utanför. kudden är ingen vän. kniper ögonen så hårt ihop att det spänner i pannan. ändå alla bilder. vi far omkring i rasande fart. en liten fiat du och jag. hela baksätet fullt av kött. men just då känner vi inte lukten av blod. allt är flod. det finns inget mål. allt är en slingrig väg. helljuset leder någonstans. när vi stannar står slottet på vänster sida allt annat är vatten. köttet tinat och nu känner vi doften av blod. men det är inte det som skrämmer. bredvid det högra tornet sneglar en måne mot oss. liksom talande och vi spetsar våra öron. det behövs inget språk. dörrarna liksom öppnar sej själva och vi simmar ut. fiaten lyser turkos. den är väldigt vacker i just det där skenet. köttet tänker jag innan jag ser bilen försvinna i vattnet och det bubblar. vart är hon frågar mannen på vindsurfingbrädan. ni skulle vara två. men mitt språk var någonannanstans. och den där känslan att du inte var nära. den där känslan. som jag liknar så mycket vid döden.




Prosa av Bjarne Nordbö
Läst 792 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2021-03-18 20:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Willy Granqvist in memoriam
2022-04-09

    frun
Så kan det gå när kommunikationen är bristfällig och kanske en sekt står med tillhygge. Det är inte så att jag tycker att det är fel med att se sig själv, men då är det lika viktigt att kommunicera med ett du för att allt ska bli bra igen.
- Vi är inga rockmusiker, tyckte hon.
Han tyckte att hon var en rockballad.
2021-03-30

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker texten så jag kan hitta den igen och läsa den för en väninna. Jag väntar med att alls läsa den tills dess, den går nog som 'påskägg' i helgen.
2021-03-30

  Eva Langrath VIP
Spännande text som att befinna sig någonstans i gränslandet mellan dröm och verklighet.
2021-03-24

    ej medlem längre
Så levande ter sig natten, som att vara i ett resande där tid och rum saknar gränser, där sinnena öppnar sig för ett äventyr eller en mardröm. Kanske är den verklig, kanske är det så att det är livet som är drömmen och den förlusten som finns i den.
2021-03-21

  ßluie VIP
Trevligt när man kommer ihåg sina drömmar. Klardrömmar, eller lucid dreams kan vara fantastiska och tydliga, som om man färdas i en annan dimension. Tyvärr händer det alltför sällan. Tror att Keplers "Playground" är sprungen ur en klardröm. Bara en teori och gissning från min sida eftersom jag har drömt något liknande. Tänk om vi har besökt samma dimension i drömmen? Häftigt. :)
2021-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö