Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torsdag är som fredag i covid 19


du frågade mig så få frågor 

dina ord koncisa 

 

mitt brott ekade i dig 

 tror jag slog omkull det naivaste 

i dig just det jag älskade hos dig 

idag kräktes jag upp en bit av 

det svåraste med lyckan inom dig

 

det var utanför en kyrka i Viksjö 

jag höll andan för att hålla kvar 

känslan. 

tillbringade kvällen med två 

sexåriga flickor. Vi satt på mattan 

i köket och spelade finns i sjön. 

sedan i hallen blev den andra flickans 

pappa lite likt du. Jag ett ögonblick hans

hustru som såg på den där märkliga äldre 

kvinnan som blev jag. 

Jag tyckte hon var svår att greppa. 
I vissa ljus ville jag dra av henne hennes 

dyrköpta läxor som klädesplagg från de 

där tunga spända axlarna. 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-18 22:25



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Sånt frågar man inte om.....covid -19 är ett årtal och ett klimat...en sjuk tid
2021-03-19

    ej medlem längre
Det var en händelserik historia, men vem var det som hade covid-19?
2021-03-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP