Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista hoppet?

 

 

Mer empati behövs

inte en rik till knös

Vi behöver bli mjuka

hjälpa alla som blir sjuka

 

Se alla hemlösa

som offer inte värdelösa

Låt oss bekämpa all fattigdom

för en blodig väg är inte rätt väg till rikedom

 

Sluta med hat

men kom gärna med mer gnat

Som varnar oss för fascism

och påminner oss om gårdagens nazism

 

Upphör med alla orättvisa generaliseringar

låt polisen ta hand om alla brottslingar

Minns att ingen är perfekt

mörker finns i oss alla som en defekt

 

Använd inte dig själv som vapen

påstå inte att du är god om du använder din röst som ett stickvapen

För då är du bara ond och har förmodligen inte förstått

att du ingår i Djävulens komplott

 

När jobbskatteavdrag 

är viktigare än sjukbidrag

När skattesänkningar 

föder alla möjliga motsättningar 

 

Då är botten nådd

så låt oss nu försöka klättra uppåt

Låt oss ge bort lite av det överskott vi äger

så kanske vi blir välkomna till paradisets läger




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-20 02:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP