Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


Vår vän våren

 

Ja så har du då äntligen anlänt

min högt älskade vän ...våren

trots att stranden ännu ligger öde

och sanden är fortfarande hård

men i en vacker dans i en sydlig vind

där på stigen ner mot havet

bär vi våra känslor som vi dolt

där i det långa kalla vintriga gråa

 

se nu öppnas allas våra hjärtan

inför vår vän vårens återkomst

ja vi älskar allt du står för

och allt du nu oss skänker

när naturen vaknar upp

och ljuset når till alla slutna rum

där nu vår kärlek tillåts växa

till havets vågor som taktfast slår

 

ja känn hur naturen nu runt oss vaknar

med en doft från stranden fylld av tång

där nu det salta vattnet där i havet

på nytt börjar att leva än en gång

så nu nalkas du ljuva sommartid

där nere på bryggan väcks ett välbehag

för vi har saknat värmen mot vår hud

där jag nu nynnar på ...”Vårens första dag”

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-22 11:34



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Titeln är mycket talande och fin, och texten en fin hyllning.
2021-03-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett underbart välkomnade av våren, man längtat efter!
2021-03-22

  ULJO
Våren bästa tiden av våra årstider. Fint förmedlat.
2021-03-22

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader om våren
2021-03-22

  Sparvögat VIP
Ett vackert välkomnande i dina ord till vårens skönhet...
2021-03-22

  Kungskobran VIP
Sååå härligt!
2021-03-22
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP