Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En viktig aspekt som kan vara värd att reflektera över ... ... Vet att jag själv rätt frekvent stundom så behöver ... Ty förutan kan vi förlora någon vi verkligen älskar och bryr oss om!


Bara som vän ...

... tre små ord
vilka stundom 
kan bli till substitut
för tre andra små ord
vars innebörd och mening
i förening kan 
vara nog så synonyma i sig

- Jag älskar dig ...

Balansen är nog så svår
att i den kontinuerligt
kommunicerande dansen
kunna hålla under kontroll

... Som om det nu 
skulle spela vare sig
någon större betydelse eller roll ...

Vänskapen är så 
innerligt mycket 
mer hållbar än en relation

Om än den kan 
komma att utvecklas
till en relation över tiden ...

... men så dock ej behöver ...

Det väsentligaste är 
dock det vi inom oss
känner för varandra
oavsett om det är som vänner
eller om det än mer är det andra ...

Distansen i sig
emellan 
dig och mig
gör vänskapen
starkare och mindre sårbar

Även om ''bara som vän''
är mer än blott ett substitut
för ''jag älskar dig''

... vet ju både du och jag
att när allt annat är
slut, över och förbi ...

Står vi
där kvar
med samma vänskap
vi en gång hade 
och så 
har haft under tiden

Oförändrad så tillvida
att den ännu gör oss glad
likväl fördjupad
då den förstärkts över tiden
och förr eller senare
kommer att bli
allt mer lik
den verkliga innebörden
vi finner i den icke uttalade replik
vi snuddat vid så många gånger förut

- Den om att ''bara som vän''
till sin innebörd och mening
i förening
kan komma bli ett substitut
för de tre små 
men ej på något sätt och vis
mindre starka orden
''jag älskar dig''

Men om du är ämnad för mig
och du vet det inom dig
- Se då till att berätta det för mig
för jag skulle inte stå ut med
att jag genom att värdera vänskapen
så högt som jag gör i tron 
att det är vad du så ock vill ...

... egentligen i grunden sårar dig...

- Ty om du berättar och visar
att du verkligen vill mer än så med mig
för att du känner att du för mig är ämnad ...

- Skulle det kunna förändra 
även hur jag ser på och känner för dig

...för du vet att du ej kan vara nummer ett för mig
om jag inte så ock är för dig ...

Vill inte någonsin såra dig ...

... men heller inte att du sårar mig ...

Så lova mig
att ej säga att du vill en sak
när du egentligen vill någonting helt annat!

Ty även vänskapen i sig
tarvar att att vi är ärliga mot varandra

Så länge vi så verkligen är
kommer vår vänskap
oavsett hur den nu kan komma
att se ut
hålla hela livet ut ...



 

 

__________________________

Publicerad här tidigare i augusti 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-03-24 00:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP