Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Suggestion

Många dras till det ockulta.
Det där som utsätter tillvaron
för prövningar via oförklarliga
och omtumlande mysterier.
Man kan hamna i ett tillstånd
av vanmakt eller bestörtning
och tappa kontrollen över sig
själv, känna sig upprymd eller
hängiven. Vissa personer har
lättare än andra för att dras
till ockulta fenomen, Kanske
handlar det om mentaliteten
hos den eller de som påverkas.
Hypnosen är möjligen vanligast
som medel för ockult inflytande.
Men förmågan att i tal förmedla
ett budskap som leder till över-
tygande är inte ovanlig, oftast
i politiska eller religiösa miljöer.
Gruppen och individen har
tydligen ett behov av ockultism
oavsett om den är till skada,
en böjelse eller dold bluff.




Övriga genrer av Nils-Ivar Lindström
Läst 93 gånger
Publicerad 2021-03-28 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström