Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slättland

Sorgen luktar vissnande grönska
ett rede bäddat med vårsnö och ben
i dungen vid vägkanten, ett nät av sly
strövande boskap

vi är tidsåldrar
vi betraktar våra ansikten i dammens spegel
vattrade och blekta

det finns dagar avsedda för avsked
tider då vi reser klippblock över de förlorade
sliter berg ur den magra marken

svalornas skelett tömda på flykt
ihåliga som den omgivande jorden




Fri vers av Grävling
Läst 198 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-04-13 15:30



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Starkt om förtvivlad sorg . . .
2021-04-16

  Judas Ekholm VIP
Så jävla dystopiskt fin. Bravo! Kudos! Hurra!

*

Får mig att tänka Ola Magnells mästerliga episka sång: "Tidsdåren"

***
https://www.youtube.com/watch?v=DUnfUyUgcrg



2021-04-14

  Elaine.S VIP
Sorg kan ta andan ur en och så kan dina ord. De gör det för de känns, jag tycker om det .
2021-04-13

    Lena Staaf VIP
Stämningsfullt om sorg och avsked.
2021-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling