Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför hörs hatets nya röster så bra i Sverige?


 



Hatet bara växer och växer

lögnerna börjar bli allmänhetens naturliga reflexer

Sanningarna blir allt svårare att hitta

lögnerna är vår nya tids smitta

 



Egoismen bara ökar och ökar

och allt fler snälla förvandlas till dystergökar

Ondskans egoistiska människor hurrar och jublar

över alla de lurar

 



Lögnfabrikerna ekar på Facebook

lögnernas hat växer fortare än fort

De snälla lider av underbemanning

när de försöker försvara en sanning

 



De flesta snälla slutar att kämpa

för deras empati blir bara ytterligare en krämpa

De hittar ingen tröst i sagans historik

t.o.m. där är det nästintill omöjligt att hitta en rik med etik

 



Men som med all framgång

kommer förr eller senare en tillbakagång

Det som förr ansågs fantastiskt

har nu förändrats drastiskt

 



När så många fick det bra

föddes en avundsjuka som inte blev bra

Nu förgiftas många med ondska och glömmer lätt gårdagens blod

och nu när de fått chansen använder de den giriges metod

 



För när Fan får mer

vill han ha ännu mer

Och då ljuger han

för att han kan

 



Han säger att han vill hjälpa dig

när han egentligen vill råna dig

Han låtsas vara Snövit

men egentligen är du bara hans blivande mums-bit

 



Historien upprepar sig gång på gång

det slutar alltid med att många hyllar en mördande sång

Varför lär vi oss aldrig vad ordet empati innebär utantill

varför vill vi att sanningen alltid ska vara avdragsgill




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-15 15:32



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Förutsagt i bibeln att det ska ske i ändetiden. Matt.24:12
2021-04-16

  Larz Gustafsson VIP
Sanningen och ärligheten är det första som offras i detta förljugna samhälle.
2021-04-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP