Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


Min självömkans bro

 

När jag nu står där i dimman

där på min egen självömkans bro

då har jag en känsla så sällsam

som i min själ börjat att gro

 

jag ser på när havet slår volter

där mot både klippor och sten

när en sorts vördnadsfull syn

då ger mig en känsla så ren

 

ja för det jag söker är hamnen

för min alltmer vacklande tro

jag vill försöka att finna en plats

där min trasiga själ kan få ro

 

en plats där solen och månen

alltid står ljuvt i balans

och där som framtidens ljus

kan ge mig en ny chans

 

på denna bro över vattnet

den som nu bär på min själ

och jag som väljer min väg

helt utan att säga farväl

 

denna plats som jag fann

efter så många skuldfyllda år

jag har ändå funnit mitt mål

och här nu jag rakryggad står

 

ja min längtan den bar mig

så ofantligt långt bort från igår

så den som söker han finner

och han sopar ivrigt igen sina spår

 

Copyright © AndLou 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-16 10:33



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Vackert diktat om en längtan som når sitt mål
2021-04-17

  Kungskobran VIP
Like a bridge over troubled water
I will lay me down

2021-04-16
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP