Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

April är bara en månad

Vi lyssnar från bakom väggarna
till getingarna som tuggar på ladan, träet mjuknar
mellan deras käkar, varsamt
lyfter de tunna vingar ur hålrummen mellan plankorna,
springor där himlen rinner in som en söt kåda

det finns ord som kan beskriva detta
vi har aldrig format dem i våra munnar
vi har aldrig smakat deras otåliga sötma
de är av främmande toner, skriftlösa tecken
beska löv som smulas sönder i din hand

vi fångar en minut ur den sista timmen
låter den vila som en droppe på fingertoppen
tiden saktar in då den betraktas
blir till en guldmörk sav i handens linjer
en glans som sjunker in i huden och blir borta




Fri vers av Grävling
Läst 355 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-04-26 18:21



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Fantastisk mellanstrof om språkets utvidgning - ja, jag menar utvidgning!
2021-04-30

  Solweig Jansson VIP
Underbar - berörande !
2021-04-27

    Lena Staaf VIP
Underbar dikt!
2021-04-27

  Hjördis Krovotskij
mjuka rader som flyter på fint. Ser vackra bilder och färger.
2021-04-26

  Ulf Carlsson VIP
Vackra liknelser och metaforer om språkets otillräcklighet och tidens chimär - i sig en bild av poesins oupphörliga jakt på sanning och mening.
2021-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling