Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fem små ord - ett samarbetsprojekt mellan mig och Svirran där vi växelvis ger varandra fem ord att bearbeta och utveckla till valfri from av text i vilken dessa fem ord är inkluderade som en del av texten ...


Önskar jag kunde säga ...

... Lilla mamma ,
jag önskar 

du för mig kunde vara
så att jag ett sådant här
underbart vackert minne
kunde få,
för att för livet bevara

Att få hålla din hand
och gå på upptäcktsfärd
längs stranden
mellan 
Klippor o hav 

Tror det skulle 
få mig att känna

en större inklusion
i den relation
vi just nu
i vår aktuella
livssituation
har allt för lite av

Lätta steg 
det vore i tanken att ta

Där jag dansar fram
hand i hand med dig
längs stranden
mellan
Klippor och hav

Ett minne
att kunna få bevara
och spara tills på äldre dar

Ett minne
som mig påminner 
om det jag har från dig
Lilla mamma
och att allt det
som i mig finns som är bra
ej bara kommer från min far

Kanske det är en utopi i sig
att ens våga tänka denna tanke
och hysa sådana önskedrömmar
om min relation till dig

Men det är det 
jag likväl gör inom mig

Åven om jag vet att jag är
så innerligt älskad av min far
som för mig alltid funnits
och som för mig 
för all framtid finns
när jag så verkligen behöver
eller blott bara vill
till skillnad mot dig
som bara finns till
för mig
när det passar dig ...


_________________
Orden jag fick av Svirran var

Lilla mamma 
Klippor o hav 
Tror 
Lätta steg 
dansar 


Tidigare publicerad här i augusti 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-02 04:39



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2021-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP