Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten utveckling av de omedvetna kontraktens existens ...


Om undantagsklausuler och förmånstillägg ...

... finns det än mer 
att utveckla och belysa
för att vi verkligen ska se
värdet av de undermedvetna
oskrivna kontrakt
vi löpande tecknar
med de människor vi möter
Såväl med dem vi pratar med
som med dem vi verkligen ser
och kommunicerar med ...

Det är dessa
undantagsklausuler och förmånstillägg
vilka de oskrivna och undermedvetna
kontraktens verkliga innehåll
mening och innebörd
i grunden vilar på
och utgår ifrån

Men också just det
som gör att vi komplicerar
och försvårar för oss själva
att se vilken relation
vi egentligen har till respektive person

Kanske är det som så
att vi behöver dessa faktorer i våra liv
för att skapa dynamik och spänning
som hjälper oss att stanna kvar i
och behålla de alternativ
vilka sätter gränser för
och inramar de förutsättningar
vi väljer 
för hur vi medvetet 
vill leva våra liv

Ty om vi lät vårt medvetna
bli medvetet om och se
dessa undermedvetna kontrakts
faktiska inverkan och påverkan 
på oss själva och vår situation
skulle nog mången relation

bli föremål för 
en minst sagt obekväm revision

Tror dock att vi 
skulle kunna må så mycket bättre
om vi lite oftare än vad vi gör
vågade se en del relationer vi har
utifrån ett perspektiv
där vi ser

på de underliggande kontrakten
lite från ovan 
och
från en referenspunkt 
som befinner sig en bit utanför ...

 

 

 

 

 

__________________________
Publicerad här tidigare i augusti 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-05 04:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP