Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och om natten kunde stängas inne

Här är de ännu namnlösa molnen
med pälsarna knastrande av snö
här är en vind med doft av stormbyar
en vår rykande av sommar

du sade, vi skulle simma till sjöns mitt
där stranden inte längre når oss
vi skulle
all glädje vi kunde mäkta,
bottensanden slät som silverfiskars ryggar

jag virar tallskott och björntråd om ditt namn
skalar majljuset in till märgen
och det finns inte mer
kräftans sköld som knakar i din hand
allt du skulle besegra




Fri vers av Grävling
Läst 222 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-05-11 19:33



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Vi är alla på väg "till sjöns mitt", besegrade segrare i livets mörka ljus.
Trösterik och vemodig dikt med paradoxal stämning.
Metaforerna sensitiva och kreativa - som vanligt i en Grävling-dikt!


2021-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling