Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. å bomber från Israel


Bomber från Gaza...

Mängder av människor som är födda efter 80-talet. Vet inte om orsaken till att Israel en gång i tiden byggde upp muren runtomkring Gaza. Till och med idag tycks många glömma bort väldigt snabbt varför Israeliterna bombar Gaza-remsan. Det är som att många har satt skygglappar framför ögonen.

Sedan har vi under en lång tid haft väldigt stort flyktingmottagande från arabiska länder. Där Israel inte har gjort någonting utan det är muslimer med olika muslimska ideologier som har satt igång med att kriga mot varandra och utöver det har många som har kommit och har islam som sin gudomliga lära. Och som stödjer andra muslimer bara för att de är muslimer.

Sedan har vi vissa människor som varken är judar eller muslimer. De är heller inte kristna men använder det som utgångspunkt i sina tal – såsom att kristna ska älska. Allting detta tillsammans gör att det finns ytterst få idag som verkligen ställer frågan, om det är på sin plats att demonstrera mot det som händer i Gaza. Visst kan man demonstrera mot kriget i sig, men då måste det vara mot båda kontrahenter som ska ställas till svars och inte bara den ena parten. Något som tycks vara vad som händer i demonstrationerna mot bombningarna mellan Israeliterna i Israel och Palestinierna på Gaza

Låt oss gå tillbaka till tiden före muren mellan dessa två folken. Då var det tal i massmedia i nästan varenda dag, att palestinier hade utförd självmordsbombningar eller liknande aktioner i syftet att sätta skräck på Israeliter. Det rapporterades många gånger hur någon åkt buss och haft skräckens bälte på sig. Hur många barn och vuxna som hade dött i den sortens aktioner. Resultatet blev en mur som skulle hindra den sortens aktioner mot judarna i Israel. Dock har det blivit som det har blivit. En oändlig krigande med bomber mot Israel från Gazaremsan. Som nu senast då de tycks ha hur många granater och andra bomber som helst som de kan skicka mot Israel. Med resultatet att Israelerna svarar med samma mynt. Bombar och bombar Gazaremsan i syftet att inte bara försvara sig själva, utan också att en gång för alla få slut på eländet. Slippa känna en daglig rädsla att bli utsatta för den skräck som de fått leva med i århundraden.

Så alla ni som protesterar mot Israels bombningar mot Gazaremsan. Protestera också mot att palestinierna med Hamas i spetsen envisas med att föra krig mot judarna/Israeliterna. För det gör jag och hoppas att det blir fred en dag på  området.

Men så länge det finns bara ensidiga protester mot ena parten.
Så länge kommer det också att råda en stor osäkerhet på området.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Flicis VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-18 16:48



Bookmark and Share


  Charles Abrams
Tack.
2021-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP