Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karin Månsdotter

Hon började smått och enkelt
Var enbart en av de flera
Obetydlig och av låg börd
Avkomma av en pengasoldat
Men akt hon hade skönhetens gåva
Hår som sken likt den gyllene solen
Ögon som glittrade likt den djupaste hav
Röst som kunde trollbinda även de grövsta själarna
Och denna gåva gav henne steget in
In i maktens boning
När den hårda kungens hjärta smältes likt vårens sista is
Av den blotta åsynen av henne
I en värld av cynisk politisk övermakt
Växte kärleken likt en blomma i smutsen
När den högsta kungen och den låga bondflickan
Fastnade i varandras blickar
Med det politiska redskapet
Blev de den vackraste par nationen någonsin har skådat
Och bondflickan blev drottning av de mäktiga germanerna
Ett simpelt och ödmjukt frö har vuxit till den vackraste och elegantaste blomman
Men akt vad är en berättelse utan tragedi
Och i maktens korridorer är kärleken endast ett försvarslöst byte
Politikens mörka krafter bröt itu det starka bandet
Och paret slets ifrån varandras armar
För att aldrig ses igen
Maken slutade sina dagar som en inlåst fånge
Men hustrun övervann fångenskapen och blev fri
Och hon levde ut sina dagar i fred
Men hon kunde ej glömma bort sin kärlek till sin döde make




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-20 05:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP