Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När kommer våren?

När kommer den sköna våren
Som sällan är till under åren?
Så jävla less på all kyla och den djupa snön
Längtar efter knoppande lönn
Har blivit allt förbittrad på all snöstorm
Vill se vårens växande livsform
Vill få höra fåglarna så vackert sjunga
I stället mot ansiktet få känna iskylan slunga
Så trött på detta eviga mörker
Som solen inför verkar så lätt viker
Vill få känna värmen på min hud
Och få lyssna på livets alla ljud
Vill se vårblommorna knoppa upp ur jorden
När iskylan släppt sitt grepp kring Norden
Vill kunna njuta av vackert varm sol
Medan jag plaskar och simmar runt en skön pool
Har ledsnat på alla kyliga minusgrader
Som gör att jag tar färre långpromenader
Vill kunna cykla som känns för mig så underbar
Som dock vägens halkande is gör mig sårbar
Vill se bina surra fritt
I stället för allt denna vinterns påhitt
Och så kanske också få njuta av en öl på balkongen
När vintern slutligen är över för säsongen
Gud vad jag längtar efter våren
För vintern är en årstid som endast älskas av dåren




Bunden vers (Rim) av Filip Zetterlund VIP
Läst 18 gånger
Publicerad 2024-04-06 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP