Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fred på vår jord

Fred på vår jord
Den är mer än enbart tomt budord
Det är en värdig vision
Som vi alla bör ha som ambition
För vi är alla förnuftiga människor
Trots vad de hätska demagogerna kanske tror
Vars natur är att inte hata
Men vars känslor är ändå delikata
Våra fiender är inte de andra
Men de hatets profeter som vänder oss mot varandra
I fall av detta bör vi ta vårt förnuft tillfånga
Så att vi slipper bittra konflikter som kan bli livslånga
Vår natur är inte att förakta
Men den stabila freden behöver vi jämt uppvakta
Ty fred är en skör sak
Som demagogerna betraktar med avsmak
En helig princip värdig all vår respekt
Om den ska en positiv effekt
Ty freden har byggt upp det goda livet
Dock tas den idag allt för givet
Om vi ska fortsätta njuta av fredens välstånd
Då behöver vi alla ha ett starkt motstånd
Mot hatets lömska, krigiska retorik
Oftast gömd bakom fredskritik
För likt hur mörkret bekämpas med ljuset
Kan fredens makt bekämpa det hatiska viruset
Vi alla bör kämpa för fredens sak
Om vi vill inte få behöva smaka konflikternas blodsmak
För fred på vår jord
Det bör vara mänsklighetens slagord




Bunden vers (Rim) av Filip Zetterlund VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-13 09:36



Bookmark and Share


    Tidsljus_Timelight
Krig fanns innan människan.
Ett gott (ouppnåeligt) mål att uppnå.
2024-04-13

  Hubert
Ett bra budskap och en viktig text!
2024-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP