Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Studentlivet

Att vara en student är inte lätt
För sällan är man fullt mätt
Tvingas leva på nudlar och gröt
Som man ytterst sällan njöt
Alla pengar går åt tjock litteratur
Så att man kan studera till sig fram en kandidatur
I hopp om att den kommer att leda till en bättre väg i livet
Drömmen om en bra karriär ger en motivet
Medan man fyller på skulden med massa studielån
Till den grad att man börjar fundera på bankrån
All kunskap och information som man har påtvingats av ens läroverk
Gör så att hjärnan lider av våldsam huvudvärk
I en sunkig studentlägenhet tvingas man att ha sin bostad
Såvida man inte lever som en urban nomad
Man hoppas på att studierna kommer att visa sig vara värt
All energi, tid och pengar som man inför de har förtärt
Och att man har då gjort familjen glad
Till den grad att de ger dig en stor parad
Och jag hoppas på att få ett bra jobb efteråt
För annars kommer jag att skriva på en samhällskritik klagolåt




Bunden vers (Rim) av Filip Zetterlund VIP
Läst 25 gånger
Publicerad 2024-04-06 10:36



Bookmark and Share


    Tidsljus_Timelight
Det var lätt att vara student. Det finns värre öden.
2024-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP