Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utkast till ett liv i burk

 

genom min kropp växer allt men ingenting

mina ögon gror

allt blir en kaskad av intryck

ändå blöder inte sanningen

hörde ordet eka bort mellan ravinens klippväggar

där alla öron är döva

lögnerna rinner ner likt fukten på berget

medans sanningen desperat försöker hitta ut

hitta hem

till vem

 

mössen har byggt bo i gången

vilket får mig tondöv

stilla rinner mitt liv förbi

klockan tickar men får inte grepp om tiden

livet och tiden förblir alltid motsatser

levande förstår inte

döden väntar in tiden

varför göra mer än nödvändigt

dötid är vilsam

tänkte han när han såg liv efter liv kila förbi

likt mössen i gången

 

många burkar står på hyllan där  känslor samlas

stänger in dem när jag skruvar på locket

öppnade fel burk en gång

då var allt dött inuti

 

tappade burken i golvet

skönt ,då var den känslan borta

gick vidare tommare än förr

trasigare än nu

 

tänk om alla burkar går i kras

 

vad är jag då

 

 

 




Skapa | Skriva av Hopplös själ
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-22 23:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ