Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En allvarlig ironi jag hoppas ej undslipper den som läser det här att det i flödets titel och delar av innehåll är ...


Får bekänna mig vara en rätt dålig man ...

... i förhållande
till hur en man ska vara
enligt gällande konventioner ...

... men också i förhållande till vad kvinnor kan ...


Tvättar
diskar
lagar mat
handlar
städar

Hänger inte på krogen
Drar inte för gardinerna
och våldför mig på den jag älskar
när jag har någon jag älskar 

När det stormar

och allting rasar omkring
finns jag kvar 
när alla andra går
- Det är något den som jag älskar
vet att det går att lita på 
i alla situationer ...

Precis som när det gäller
det mer intima 
som är mellan 
älskande två ...
Somnar jag inte efteråt
och kan inte komma
om den jag älskar inte går

Lyssnar och njuter av
det förtroende jag
av min älskade får
Men blir också glad
när jag känner att
hon också mig förstår

I fadersrollen
det än värre med mig är ...

... Ty när helst mina älskade barn
mig behöver eller blott vill få vara med mig
så finns jag alltid för dem där ...
Liksom den som är ämnad för mig
så är mina barn
av allra högsta prioritet för mig

Finns så mycket mer exempel
som visar på
vilken usel förebild som man
jag allt som oftast är för dem

Men å andra sidan jag tror
att när liten blir stor
så som så ock mina små
en dag kommer bli likaså

de kommer att älska mig 
likväl ändå
Ty trots mina brister som man
de vet att de lita på sin far
alltid oavsett situation kan
Och att jag finns kvar för dem
även när de sina egna vägar går
och att de alltid är välkomna hem
utan att först behöva fråga om de så får ...

Lite det värmer inom hela mig
när mina älskade barn till mig säger
att de önskar att 
jag snart får möta den dig
som är ämnad för mig
Ty de älskar att få uppleva
och känna när deras far är glad
när han äkta kärlek känna får ...

Nej, jag ämnar inte ens försöka
bättra på mina förutsättningar för
att en bättre förebild för det manliga släktet bli
Med åren som gått
jag så sakteliga alltmer förstått
att jag inte har så mycket att be om ursäkt för
och att såväl mina barn
som  de som bryr sig om mig
helst vill att jag den jag är förblir

Ty det är för att jag är den mig jag är
som de mig så innerligt mycket älskar gör ...

Precis så som jag älskar dem!

 

 

 

 

 

___________________________
Tidigare publicerad här i augusti 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-05-24 05:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP