Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brevbäraren

Rakryggad och bestämd
Plikttrogen och viljestark
Beslutsam och målmedveten
Kämpar sig genom is och snö
Hetta och stekande sol
Regn och orkan
Vädrets alla skoningslösa element
Krigar han sig genom utan att vika
Med råviljan och envisheten
Som sitt enda skydd
När den heliga plikten
Kräver hans absoluta dedikation
Mil efter mil, kilometer efter kilometer
Hus efter hus, våning efter våning
Går han
Hans lemmar likt konstant verksam maskinkonst
Hans vilja starkare än det mest härdade stål
Hans blick skarpare än falkens jagande syn
Vägrar låta sig stoppas av vare sig
Vilt väder, bygg, trafik, hundar och människor
Hans kropp och sinne rustad för all världens hinder
Ohejdbar, orädd och evig inbiten
Yrkespliktens trofastaste soldat
Den förste som heroiskt ger sig ut
I arbetsfältets hätska frontlinjer
Lojalt offrar svett, slit och även blod
Så att posten ska komma fram oavsett motgång eller hinder
Ty är det något som brevbäraren är
Så är han den obesjungna men akt tappra arbetaren
Vars ur sin eviga plikttrogenhet och dedikation
Till sitt heliga uppdrag
Håller samhället igång
I en konstant, harmonisk kommunikation




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 157 gånger
Publicerad 2021-05-24 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP