Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utbränd

Vittnet är sorgset
kan inte förstå
att man ej kan älska
en av samma sort
ärlighet varar längst
men inte i sekten
där bestämmer gud
och man förs bort

Vittnet är bedrövad
sjuk och hjälplös
symtom ganska länge
ingen hjälp att få
ett ingrepp behövs
för varaktigt liv
men gud bestämmer
går ej att förstå

Vittnet är ledsen
vill överraska familjen
en jul av tradition
granen i glitterskrud
men barn ska tuktas
och göra som bestämts
gud vill något annat
och sätter upp förbud

Vittnet bär på ångest
av det stränga livet
som gud har dikterat
hårt som slipat stål
sekten ett fängelse
helt utan empati
ingenting accepteras
fester med alkohol

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 281 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-01-18 08:20



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Välskrivet om sektens instängda tyranni.
2024-01-18

  Blomma-Stjärna VIP
ja, bevare oss för sekter och fundamentalister
2024-01-18

  Maria Sundelin VIP
Sekter är av ondo
2024-01-18

  Kungskobran VIP
Av en sekt
kan man bli knäckt
omöjligt att ta sig ut
sekten har tagit sin tribut

2024-01-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO