Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Löftet om ett bättre värld

Gömd bakom tomma ord och löften kom dem
Med krigets monstruösa redskap
Som de sade skulle skapa fredens gyllene ålder
Vi blev lovade att den politiska ondskan skulle bort
Och att den upplysta folkviljan skulle leda oss
Till utopins herravälde
Men det enda maktviljan vi ser styra vårt liv
Är barbarernas hänsynslösa förakt till mänsklig värdighet
Våra städer var en gång kända för att ha varit
Några av världens vackraste guldstäder
Värdig gudarnas allseende uppmärksamhet
Nu är de enbart ruiner nedsmulade utav
Det djävulska regnet av metalliska projektiler
Avfyrade av dem som lovade att återupprätta vår forna överhet
Vi tingas uthärda svältens hänsynslösa tyranni
Här som de antika en gång kallade för mänsklighetens kornbod
Trots löften från dem att vi skulle leva nya liv
I överflöd av lyx och god föda bortom våra vildaste drömmar
De lovade oss att vi skulle leva i trygghet
Fri från rädslans förslavande bojor
Men nu tvingas vi leva som rädda råttor bland smutsiga kloaker
Alltid fruktar våra liv från farorna de bidrog sig med
Faror som tar sig i form av fega attentat
Bland våra tidigare trygga och ofarliga torg och gator
Laglöshet och fundamentalism härskar nu
I maktvakuumets politiska tomrum
De lovade att vi skulle bli fria från tyranni
Att vi skulle få leva i frihet och välstånd
Med den folkliga demokratin som vår ledstjärna till ljuset
Men istället tog dem med sig krigets och förintelsens känslolösa brutalitet
Efter deras spår har de lett vårt folk och vår nation
Vår stolthet och värdighet
In i dödens tomma och kalla mörker




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2021-05-27 17:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP