Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


modemedveten


Klänningen


Kortklänning med dragkedja
och ståkrage
bar kvinnorna på Twiggys tid

Åtta år gammal
var jag stolt ägare
av en sådan klänning

med kringelikrokmönster på

Kortklippt som Twiggy
redan modemedveten
ville jag alltid ha den på mig;

Kringelikrokklänningen

Vita knästrumpor
och de gröna skorna
med tre spännen

kompletterade looken
på skolavslutningen

och jag kände mig så fin




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-02 12:13



Bookmark and Share


  Niliboy
Så fina flickor i klänning å fina minnen!
2021-06-02

  A. S.
Din dikt väcker minnen, tänk så detaljerade minnen kan vara från vissa tidpunkter - just som du skriver.
På skolavslutningen när jag var 8 år hade jag en rosa och blommönstrad klänning som min farmor köpt på Hawaii, därtill vita sockor, vita skor och ett vitt halsband. Hawaiiklänningen, det var något det.
2021-06-02
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP