Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens kraft

Våra hjärtan kedjas av bitterhetens hårda bindor
Deras värme frys till is utav själviskhetens bitande kyla
Deras steg saktas in utav apatins neddragande tyngd
Våra sinnen är instängda av intoleransens närsynta täckelse
Våra själar är förgiftade utav hatets destruktiva fördärv
Splittrade i vad som bör vara enad i ett
Osynliga murar utesluter oss ifrån varandra
Ty vi låter så lätt vårt inre mörker infektera oss
Stänger ute det medmänsklighet som kan ena oss
I den större gemenskapen
Men med kärlekens kraft kan vi spräcka dessa interna murar
Värma upp våra frusna hjärtan och ljusa upp våra dunkla sinnen
Och rena oss från hatets mördande gift
Ur våra särande, splittrande själar
Med kärleken som vår ledljus
Kan vi finna varandra genom det mörker
Som håller oss splittrade
Och hela den inre tomheten
Ty en droppe av kärlekens kraft är mäktigare
Än en hel ocean av hatets förödande kaos
Allt som behövs är att vi släpper in den i våra hjärtan och själar




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-05 12:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP